stress stress stress

Invigningen av mitt nya kreditkort gick sådär bra...

Jag blir alltid stressad av större köp, speciellt de man gör över internet där man ska fylla i en massa grejer. Det känns som om det alltid blir fel! Som nu, när jag shoppade loss på en välbehövd resa till familjen. Efter att ha läst igenom all information jag knappat in femtiotolv gånger, och tryckt på den där ångestladdade stora röda knappen som godkänner köpet inser jag att jag har klickat i min man som kvinna.. Sorry Måns. Shit pomfritt, vad gör man?? Jo man ringer det där numret där ingen pratar engelska och kopplas vidare tretton gånger tills jag äntligen kommer fram... till en telefonkö med den hemskaste bakgrundsmusiken man kan tänka sig... Och då vaknar Milton och jag måste lägga på luren...

Efter att jag tagit hand om bebisen sitter jag i samma telefonkö igen (efter att återigen blivit kopplad från person till person tretton gånger) och äntligen pratar hon engelska och är väldigt hjälpsam. Så förhoppningsvis är min man nu en man och HAWAII HERE WE COME!!!!


image54

fara på taket!!!

Jag har fått ett kreditkort!!! Älskling, hur vågar du???

mini datar

Antagligen har jag suttit aldeles för mycket framför datorn med mini i knät. Jag såg förut hur han tog på tangenterna, precis som mamma och lyckades få en bild.. gulligt men lite skrämmande...

image52

ledig dag -mitt i veckan

Idag har Måns varit ledig, någon röd dag som jag inte har någon aning om vad det är. Vädret var underbart och vi passade på att träffa våra kompisar för fika. (Måns och Jonny rymde iväg och golfade lite, varav jag "hämnades" med lite online shopping)
Milton och Filippa hade kul tillsammans!

image50


Förmiddagen avslutades med en grym lunch med mannen på verandan när Milton sov.
Nu ikväll har jag käkat pizza... Tredje pizzan på fyra dagar!
image53

städ och tvättdag...

Och Milton hjälper självklart till!!!   -på sitt sätt.
Efter en härlig två timmars promenad fortsatte vi med fönstertvätt. (jag hade några fönster kvar från förra tvättdagen) Nu ser man faktiskt ut ur hela lägenheten! Milton satt som vanligt i sin babysitter och undrade vad jag höll på med. (det undrade jag också) Väl inne fortsatte vi med tvätten där Milton vek sin tvätt med munnen. Fungerar faktiskt väldigt bra, och Milton älskar att vara med!

image48

paket på posten till mr mill

Ett paket kom igår med express delivery av DHL till lille Milton från hans kompis i Singapore.
Kompisen var nämligen här för några helger sedan och Milton blev helt kär i hans skor. . (se bild)
image43

Så nu har Milton likadana ferrari by puma skor! (att växa i dock)
image44

tvättar fönster -första gången i mitt liv!!

Jo, idag har jag lärt mig något nytt! Jag har tvättat fönster för första gången någonsin! Och bra blev det!
Jag hade köpt några special verktyg på 100 yen affären (allt för 6kr, typ som tian hemma fast billigare) och dom fungerade förvånadsvärt bra! Helt otroligt rent blev det, så det måste ha varit helt otroligt smutsigt innan...

Milton satt brevid ute i sin babysitter i det härliga vårvädret och tittade på mamma! Tyvärr en suddig bild då min mobilkamera är urkass! Bildbevis på de rena fönstrerna (bilden tagen innifrån) samt vår härliga fantastiska underbara terass som nu endast saknar en bbq! (samt en massa rosévin i rosa gulliga vinglas)
image42
image47

kul med nya datorn

hej hej kära dagbok
Idag har Milton och jag lekt med nya datorn. Vi har busat, Milton fick åka till Paris samt testa en bergochdalbana. Det finns nämligen bakgrunder i wbkameran som klipper ut och klistrar... Resultatet blev dock inte grejt. Men kul hade vi!
image38image39image40image41

promenad i regnet

image37

Att vara hemma är det tråkigaste Milton vet. Så även en dag som denna -regnig, måste man bege sig ut. Att åka vagn är ju astrist då man inte ser något. (även då vi bytt till sittvagnen som ska vara roligare, som han igentligen är alldeles för liten för)

Vi har dock haft en trevlig dag! Milton har fått en ny tjejkompis, och jag likaså. Testade ett nytt fik i närheten, vilket Milton tyckte var jättetråkigt, då vi helt plötsligt satt helt stilla...

jakten på det perfekta dagiset

Nu har jakten börjat. Milton ska börja på dagis. Stackars liten kommer få vara utan mamma....

Tydligen i vår byggnad finns ett dagis med kapacitet för 30 kompisar, som verkar fantastiskt bra. Vi var där i morses för att kolla läget och Milton verkade tycka att det var grymt bra. Det är inte ett internationellt dagis vilket betyder att Milton kommer börja prata japanska, och mamma och pappa kommer inte att förstå någonting.

Det är dock en väntelista, och man måste som förälder gå på en intervju hos rektorn.
hoppas hoppas!!!

julafton

image33


En hoppgunga som jag beställt från Sverige landade i vår brevlåda samma dag som Milton fått en grym utomhuspool, så är det party här hemma. Hoppgungan har jag fått säkra med tjocka madrasser runt om, då Milton är galen och studsar åt alla håll och kanter. Poolen har han inte testat ännu, men han planerar ett grymt pool party på altanen så fort vädret blir bättre med alla brudar! (han har mest tjejkompisar)

Milton på stranden

Härromdagen var mormor och morfar, Milton och jag på playan och Milton fick gå (eller stå med hjälp) i sanden. Han tittade noga på sina fötter, och jag tror att han gillade det.

image28image29

only in tokyo...

förvirrad bebis bland brochyrer i mängder...
image25
en hot familj i yoyogiparken.
image26
en gubbe med sina 14 kompisar på marken, och två små i väskan, alla äter på samma glass...
image27

bye bye sakura

Sitter instängd hemma och försöker förstå mig på vädret. Ena dagen är det sommar, och andra (som idag) är det minus 60, och storm. Regnet öser ner och jag har samlat stolar som legat utspridda över hela altanen och staplat i ett hörn där jag inbillar mig att det är lä, i iskallt ösregn. Stackars, stackars mig.

Körsbärsträdernas vackra tid är över, och vintern har kommit tillbaka kallare än någonsin.

Mamma och pappa som är på besök har tagit shinkansen till Hiroshima där det ska vara solsken!!??

infogar bildbevis på att sakura är över, dock ej från stormen idag...image23
image24

sakuratider..... -igen

image17image18image19image20image21image22

sakuratider

Hej kära dagbok. Det var ett tag sedan nu jag tog dessa bilder, men vackert var det! Helt underbart vackert faktiskt.
Lilleman och sotoreman på promenad längs floden. Lilleman har sett körsbärsblommor varje dag nu, och han ser inte lika fashinerad ut längre, snarare ganska utråkad ut av vyn av dessa j--vla blommor. (tänk er vyn från en barnvagn...stackars plutt)


image11image12image13image14image15image16

RSS 2.0