kära dagbok, eller dagblogg borde man kanske säga? eller skriva menar jag...fast helt rätt är nog nattblogg... flum flum...

Det har som sagt regnat hela dagen, men mini och jag trotsade vädret och begav oss till leksaksaffären för blöj och våtservett shopping. Vi brukar blöjshoppa en gång i månaden ungefär, och det är alltid ett projekt!

Mini har ju sin favoritleksak där som han sitter i (en hoppgunga med massa knappar och grejer) så jag kan lätt lämna honom i en timma och han sitter och leker, mamma shoppar.

På sisione har jag märkt att han har blivit extra nyfiken och hans små händer är inte stilla i en enda sekund. Allt ska fingras på! När man byter blöja, omorganiserar han hela badrummet typ med sina små händer. Med detta i åtanke hittade jag en lekmatta "musik farmen" från Fischers Price som nu hänger på sidan av hans säng. Och han älskar den! Han har fingrat med både händer och fötter och låg vaken i en hel timma extra och lekte! Man kan även lägga mattan på golvet som ni ser på bilden nedan. Den spelar musik, härmar djuren, pratar, blinkar, ja allt!
image134image135

Efter all lek somnade han äntligen helt utmattad med nallen i famnen och foten på sidan av sängen (han sätter alltid upp just den foten där) och förhoppningsvis sover han läääääänge!!

kram och godnatt!
image136

go och gla, kexchokla!

eller nått..
image132image133

fruktansvärt seg dag... och jag hittar inte min telefon!!

Min telefon är borta! Den är på "silent", eller "manner mode" som dom kallar det här i japanernas land. Jag har verkligen ingen aning om vart den är, och jag har letat ihjäl mig! Jag vet dock att den är någonstans i lägenheten och jag kan knappast skylla på Milton...

Migrän, grinig bebis och regningare än regningast. Kul jul! Och många måsten... Borde städa, borde handla mat. Borde laga mat. Har levt på mackor halva dagen, och nu är mackorna slut... Borde väl gå ut en sväng i regnet när plutt vaknar, men det öser verkligen ner... Borde förbereda lite packning för Hawaii så att jag inte glömmer halva huset. Det är kanske därför jag alltid tar med mig hela huset och Måns blir galen på att jag har så mycket skit med mig? Sist i Singapore sa han att han skulle packa åt mig, för att väskan var så överfull. Det lustiga är att när vi flyttade från Singapore köpte en gigantisk guldig reseväska som skulle rymmas saker för en hel familj, och fortfarande är den inte tillräcklig..

Jag borde verkligen gå till bebisaffären och shoppa blöjor, men som sagt, regnet stoppar mig från att göra den mesta...  Kanske kan ta plutt i babybjörnen senare under ett gigantiskt paraply?

Det är ölfestival i Roppongi Hills i helgen, men hur kul är det när det öser ner?


coola killen på Tokyotunnelbanan

När man åker tunnelbana är mamma ganska trist. Det finns så många roliga personer och andra grejer man kan titta på och mamma ser man ju hemma hela tiden hemma, så varför ödsla tid och energi på henne??

Det är faktiskt omöjligt att få kontakt med Milton när man är ute. Han har fullt upp med annat, helt enkelt. Försökte att ta en bild på tåget där han tittar in i kameran, men somsagt -OMÖJLIGT!!!

På bilden ser ni förövrigt hans tuffa jeansjacka! (och igen, pappa har en likadan!)
image131

Grattis Walter 1 år!

Shit pomfritt va snabbt tiden går! Grattis lille (eller ska man nu säga store??) Walter!
image130

dagens outfit

Blå tröja från h&m, coola manchesterbyxor (pappa har likadana) från ZaraBaby, samt mammas hemmagjorda skärp. Han visar upp sina skärp på de små bilderna.
image127

I'm da pimp!

Jag älskar att pimpa (för er som inte vet vad pimpa är (pappa) så kan man kanske kan översätta det med modefiering samt utsmyckning av ett objekt?? Exempel: min dator med hjälp av hello kitty, samt min blogg har blivit pimpad iom den nya headern.)

Mitt pimpobjekt för tillfället är plutts nya bugaboovrålåk som  jag försöker sy en ny  suflett till som är mer anpassad till en varm sommar (typ Hawaii) Förhoppningsvis blir den färdig senare idag, om inte allt går åt hel^`+te...

jag måste bara ha!!!!

image126
kommer passa perfekt till min fina vita pimpade macbook!! Och jag antar att Japan är landet man hittar denna underbara datormus i? Helgens mission när jag ändå måste åkt till Akihabara för att shoppa uppladdningsbara batterier till pluttens andningslarm, som ska med till Hawaii... så att mamma och pappa kan sova lugnt...

när babysittern är i tvättmaskinen får man sitta i barnvagnen och titta på mamma

när hon duschar! Jag är faktiskt väldigt bortskämd, jag kan duscha, göra hårinpackning, peela benen i evigheter  och så länge Milton får vara med är han grymt nöjd! Han kan sitta och titta på mammas konstigheter som jag inte ens själv förstår vaför jag håller på med i evigheter. Ibland får han hoppa in i duschen han med och det tycker han ju självklart är ännu roligare! Han har börjat ta på vattenstrålen, grymt spännande!

Dagen har varit seg. Som ni kanske läste tidigare startade min dag hemskt tidigt. Vi fick dock en lång nap på några timmar i eftermiddags, så nu är jag härligt seg i huvudet som man kan bli om man sover för länge på dagtid. Det har ösregnat hela dagen och jag och Milton har inte lämnat lägenheten. Vi har varit hemma och myst, kollat på sällskapsresan och dansat framför spegeln.

Eftersom plutt har börjat vakna tidigare och tidigare, har pappa Måns fått i uppdrat att köpa med välling hem från Sverige. Jag får för mig att bröstmjölken inte längre är så näringsrik och att Milton inte står sig en hel natt längre.

bild på plutt i badrummet
image125

mammaplågeri...

har det varit denna morgon.

3.37 fick han mig att gå upp. Då hade han försökt få upp mig i evigheter och jag låg och hoppades in i det sista att plutt skulle somna om... Lite mat och mys, sen somnade vi om för att åter igen gå upp vid 5.30... Jippi!!!

Plutt har redan hunnit bajsa på sig och på babysittern och sedan kissat på sig själv och filten han låg på, och jag vet inte om han gör detta medvetet då han badas efter varje gång, -något som han älskar!!

bild på nybadad bebis samt världens tröttaste mamma...
image123

dagens outfit

som jag har förstått att man bloggar om i den vida bloggvärlden...
Marinblåa Tommy Hilfiger hängsleshorts, samt cool tröja från mormor och morfar (lindex tror jag)
image121image122

Pappa var och shoppade kläder på babyGap häromdagen, jag ska ta kort och visa senare. Plus att jag har sytt skärp då jag har letat igenom hela Tokyo på barnskärp och endast hittat Armaniskärp som kostade närmare en tusenlapp.. Sorry Milton, mammas hemmagjorda skärp får duga...

morgonmys

dock utan pappa....
Milton är alltid på sitt allra bästa humör på morgonen, och idag fick jag sovmorgon då han vaknade så sent som 6! Han hade dock problem att somna om, så nu när klockan är 9 känns det som om hela dagen har passerat...

Tog lite kort på plutten där han bla. stolt visar upp sina tänder.
image116


jag blir galen!!!

Som ni kanske ser håller jag på att fixa (läs förstöra) min design på bloggen.
Skulle fixa in en lite mer personlig bild i toppen, men då flyttades sidgrejen ner till botten. Samt att jag vill ha texten kant i kant till höger med bilden där uppe.. plus få in ytterligare en bild på sidan där alla länkar sedan läggs överst...

Så ni får stå ut med att det ser lite konstigt ut ett tag...

sämre än sämst med uppdateringar på bloggen...

Förlåt alla läsare (jag kan räkna er med en hand) att jag har varit kass på att uppdatera på sistone.

Vi har haft en bra helg. Vänner (Maria och Christoffer) över på grillning i fredags, (vi lyckades dock bränna nästan allt..., men trevligt hade vi!) 1 års kalas i lördags, och Måns fd, fd, fd, fd, fd chef Anders över på fika i söndags. (han som höll tacktalet på vårt bröllop) En jättetrevlig helg med andra ord, och ingen tid över för bloggande.

Pappa Måns flyger idag (typ om någon timma) till Sverige, och jag och lillMill kommer att vara ensamma i nästan en hel vecka.

bild från grillningen i fredags, samt en bild på Mill i sina solisar!
image112image113

Alltid bra på kort!?

image108image109image110image111

allvarligt...

... jag har världens goaste unge!!!
image103image104image105image106image107

söt men riktigt förbannad...


hmmmmmm...

vem har han fått sina dubbelhakor ifrån??
image102
en riktigt hemsk bild faktiskt...

ett gäng milton kort...

image101image96image97image98image99image100

aj aj aj...

att så små tänder kan göra så ont...
image95

Like father, like son...

image94

ska mamma...

... dricka hela det där glaset???
image93

Är det inte jordbävning, är det cyklon....

image92
En cyklon (heter det så på svenska?) drar just nu förbi utanför Japans kust, vilket betyder att vi har skitväder! Idag som Milton och hans kompisar ska träffas i en park och leka.

Va skyddad man tidigare har varit från naturkatastrofer, och i ett land som detta blir det vardag. Man vet att det när som helst kan komma en större jordbävning, samt stormar och även tsunamis...

läskigt...

Milton pratar...


Milton Burman, 5 månader och har fått två tänder!!!

Arg, arg & arg har han varit i två dagar nu, och idag på hans 5 månadersdag såg vi två små tänder som precis har kommit upp. Han hade dom inte imorses, så dom måste tittat upp på eftermiddagen. Stackaren har ont och vet inte riktigt vad som händer, och har somsagt varit arg. Han har sugit på napp i några dagar som han aldrig gör annars, antagligen då det kliar i lille munnen.

Fick ett fint kort på lilleman idag i kylan på sin 5 mån dag där han faktiskt är någolunda glad!
Grattis gubben!!
image91

Milton 5 månader!

Hej kära dagbok. Idag har lilleplutten varit hos oss i hela 5 månader. Jätteläskligt hur fort tiden går! Det firar vi med något så roligt som storstädning. Mannen har hand om dammsugning samt tvätt, och jag fixar lite annat. Det har varit pissväder hela helgen, men det verkar klarna upp lite så jag hoppas komma ut på en promenad lite senare.
Killarna ligger dock och sover efter den hårda städansträngningen...
image89

Jag måste ta tag i Miltons rum. Han hade en äldre kompis över härromdagen som på några sekunder lyckades få ner alla leksaker samt kläder på golvet... Bildbevis nedan.
image90

Nu ska jag väcka mina killar!
bloggar mer sen från lillkillens 5månadersdag!

liten - stor

Helt otroligt vad några månader kan göra...

image87image88

jordbävnings race inatt...

varav några större och dess efterskalv.
image86
Japan är det mest jordbävningsdrabbade landet i världen, och nu reagerar man knappt när det är en mindre jordbävning, men inatt var det hela 16 stycken i Japan, varav några större som kändes väl här i trakterna.

läskigt...

utflykt + provåk av ny kärra

Min älskling kom i förrgår hem från Hong Kong och överaskade med en resevagn! En bugaboo bee, som jag tidigare bloggat om. Jag blev helt överlycklig och paff, då Måns tidigare klargjort att man absolut inte behöver en resevagn bla bla bla bla bla..

Milton tyckte att vagnen var grym. Han har testat alla lägen, samt två härliga sovstunder hann han med under gårdagens utflyksdag i Shinjuku goen. En park Milton tidigare besökt med mormor och morfar under körsbärsblommningen. Parken som då var helt rosa, var nu totalt full med grönska, och vi hade en jättemysig dag!

Vi käkade senare på en liten restaurang som hade ställt ut lite bord på gatan, -nudlar och öl till mannen. Grannarna satt och fotade sin mat, och tydligen är japanerna de som bloggar mest i världen, och de bloggar bara om mat.. Idag har jag ätit.... Sorry, inga matbilder här.. Här får ni stå ut med bebis...

Kvällen avslutades med att testa en begagnad grill som jag köpt som visade sig vara rätt kass tyvärr...

image81image82image83image84image85
nya grymma vagnen!


finaste killen i världen!

image80

till en tuff kille när han blir större??

image76
Kan shoppas från MUJI (som brukar kallas för japanernas IKEA) som har en underbar barnkollektion, med kläder, leksaker, möbler och annat smått och gott.

Milton

image69image70image72image74image75

om Milton vore tjej...

image68

Lisa & Fredrik & Frasse ska gifta sig!

Nu har inbjudan landat i vår brevlåda! 30 augusti, i Ugglarp! Ser verkligen fram emot detta!
image66image67

se även www.fredrikochlisa.weddingannouncer.com

vill ha vill ha vill ha

image64image65
vill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill havill ha vill ha vill ha vill ha vill ha

kassa krasse

Nu är det synd om mina fina gula krasseblommor som jag fick av mamma och pappa.
Dom ska vara lätta att ta hand om!? och växa snabbt!? Jag vattnar och vattnar, sprayar kärleksfullt vatten över dom dagligen, till och med pratar med dom, men ändå vissnar bladen och de ser väldigt ledsna ut..
bilden jag jag snott på internet... långt ifrån hur mina krasse ser ut...
image63

pimpad dator!

image62
jag var bara tvungen...

julafton....... -igen

Miltons julafton varje dag!
Idag kom ett nytt paket på posten, från mormor som varit ute och shoppat loss! image60
Ursöta strumpor, shorts som han kommer behöva på hawaii!! samt tuffa toppar som är perfekt till sommarvarma Tokyo! Igår hade vi 25 grader, idag är det "bara" 20 dock regningt..
TACK MORMOR OCH MORFAR!!!
image61

favoritsysslan

just nu är att ligga naken på en filt på golvet och leka med sina fötter. Han kan ligga hur länge som hellst, (hellst naken då man tydligen når fötterna lättast, samt att det är skönt att vädra rumpan) superkoncentrerad och utforska sina händer och fötter.
image58image59

Quinny & Quinny

Emma och Milton, Quinny och Quinny

image56image57

Intervju hos rektorn på Miltons dagis...

Nu var det gjort! Med hjälp av en japansk kollega till Måns som översatte det hela är nu intervjun avklarad. Det var mer som ett informationsmöte än intervju och dagiset verkar jättebra! Det ligger ju som sagt i vårt hus, över mataffären, och är ganska stort. De har två klasser vad jag förstod det som, en grupp under ett år samt en grupp med lite äldre barn. De går efter ett schema där klasserna blandas på morgonen, stora och små barn, för att sedan få leka med barnen i den egna klassen. I det rummet Milton kommer vara i fanns alla möjliga leksaker, och bebisarna såg ut att ha jättekul!

Matsalen var urgullig med minibord och ministolar. Toaletterna fanns i tre storlekar, Small, XSmall och XXSmall. De minsta toaletterna jag sett, samt en miniminipissoar.

Det coolaste av allt dock är att de har två kameror som filmar, som man kan logga in på internet för att få se sina barn hur de har det på dagis! Perfekt till mormor,morfar, farmor och farfar och andra som vill spana in Milton på dagis!

4 barn per fröken, ofta lek i parker runt omkring, en bok som fylls i av personalen VARJE DAG om hur Milton har mått, vad han har gjort, vad han har ätit och så vidare. Denna bok skriver man i även som förälder för personalen.

Vi står nu på väntelista och förhoppningsvis får vi komma in i September då vi kommer tillbaka från Sverige. Då är Milton 10 hela månader och antagligen full av energi för att leka med andra barn på dagis! Man börjar med en timma om dagen, för att senare förlänga vistelsen, och vi får ha honom hela 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan? vilket betyder att jag måste börja jobba?

RSS 2.0